Перейти к содержимому

 

Форумга катталгандан кийин,почтаңызга билдирүү барбаса,админ толук каттоодон өткөрүп коет,cуроолор болсо бул дарекке кайрылыңыз жардам берет --> kiggas90@mail.ru , diorokg@gmail.com

Майрамдык дасторкон.


  • Жооп жазыш үчүн катталыңыз
Темадагы билдирүүлөр: 20

#1 OFFLINE   Janylka

Janylka

    Мега Форумчу

  • Форумчулар

  • 1 702 билдирүү
  • 88 Рахмат
  • Жашы:26
    • Аракети: 12 Авг 2018 21:00
    • Шаары -Убактылуу жашоо

    Жазылган 01 Декабрь 2013 - 12:16

    Саламатсыздарбы. Азыр эми жаны жыл жакындай баштады, бирок негизи эле кандай майрам болбосун, атайы даярданып, бышырынып дастаркон даярдайбыз. Сиз кандай даярдайсыз? Кобунчо эмнеге конул бурасыз? Спец.тамак кайсы?

    Азыркы учурда сөздүн баасы жок.. Ошондуктан баарына эле ишене бериштин кереги жок...


    #2 OFFLINE   Laki

    Laki

      Жаран

    • Форумчулар

    • 421 билдирүү
    • 118 Рахмат
  • Жашы:30
    • Аракети: 14 Ноя 2015 23:00
    • Шаары -Үрүмчү

    Жазылган 01 Декабрь 2013 - 13:45

    Эт, казы, боорсок, курут, бозо, ж.б.у.с

    #3 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 01 Декабрь 2013 - 14:43

    Жаңы жылдык  дасторконду ар жыл сайын ар кандай,бири-бирине окшошпогодой кылганга аракеттенем.Мисалы былтыркы дасторкондо-"Браслет"салаты Прикрепленный файл  imgpreview.jpg   12,71К   2 Количество загрузок:,"Панзанелла"салаты.Биринчи тамакка тифтели,экинчиси жалтыраган жупкалардан түзүлгөн эле.
    Ошол жупкалардын рецеби:

    Ингредиенттер:

    жупка
    слив. май
    1 чоң кашык суу май
    1 пияз, майда тууралган
    150гр. козу карын, тууралган
    4-5 сап шпинат, тууралган
    туз
    мурч

    Жасалышы:

    1. Жупканы тоголок кылып кесиңиз.

    2. Фольгадан 20-25см. узун жиптер жасаңыз.

    3. Жупкалардын үстүн майлаңыз.

    4. Ортосуна козу карын жана шпинаттан жасалган ичтен коюңуз. Фольга менен түйүп байлаңыз.

    5. 180C духовкада 10-15 мүнөт же жупкалар кызарганга чейин бышырыңыз.

    Жупкалардын ичине каалаган жер жемиш же эттерди койсо болот.

    Прикрепленный файл  post-33022-002431800 1321556490_thumb.jpg   4,5К   3 Количество загрузок:Прикрепленный файл  post-33022-018864500 1321556496_thumb.jpg   4,45К   1 Количество загрузок:Прикрепленный файл  post-33022-001993100 1321556502_thumb.jpg   7,05К   0 Количество загрузок: Прикрепленный файл  post-33022-084392200 1321556483_thumb.jpg   4,01К   0 Количество загрузок:
    Изображение

    #4 OFFLINE   Жылдыз

    Жылдыз

      Жаран

    • Форумчулар

    • 225 билдирүү
    • 231 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 25 Июн 2015 10:39

    Жазылган 05 Декабрь 2013 - 11:13

    Мен копчулук учурда тооктун этинен жасалган салаттарга басым жасайм. Куурдак кууруй коём, анан бизде, оштуктарда "кет ашты" бербесен коноктор кетпей коёт. Кааласан, каалабасан да аш(плов) басканга туура келет.

    #5 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 06 Декабрь 2013 - 00:57

    Эртең үйүмдө майрам,"Долма"жасайм.Прикрепленный файл  kak-prigotovit-dolmu1.jpg   42,74К   0 Количество загрузок:
    Изображение

    #6 OFFLINE   Tostoshka

    Tostoshka

      Форумчу

    • Форумчулар

    • 751 билдирүү
    • 114 Рахмат
  • Жашы:103
    • Аракети: 08 Фев 2016 13:30
    • Шаары -шаар

    Жазылган 06 Декабрь 2013 - 12:33

    Просмотр сообщенияАйдося (06 Декабрь 2013 - 00:57) жазган:

    Эртең үйүмдө майрам,"Долма"жасайм.Прикрепленный файл kak-prigotovit-dolmu1.jpg
    бул не,алдагы жалбырак жузумдукубу, ошол болсо анда эх бир жолу жасам балдарым жебей койгон, рецепт жаза кетпейспи? Рахмат

    #7 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 08 Декабрь 2013 - 03:12

    Просмотр сообщенияNormi (06 Декабрь 2013 - 12:33) жазган:

    бул не,алдагы жалбырак жузумдукубу, ошол болсо анда эх бир жолу жасам балдарым жебей койгон, рецепт жаза кетпейспи? Рахмат
    Аны жүзүмдү н жалбырагына ороп жасаса болот. Ал үчүн жайында жүзүмдү н жаш жалбырактарын үзүп алып, аны кышка чейин жакшылап, өзүнү н технологиясы менен кургатып, анан кеч күздө же кышында табына келгенде, долма жасаш керек. Долманын башкача түрү кудум эле голубцынын өзү сыяктуу болуп кетет. Бирок курамы андан бир аз өзгөчө лөнүп турат. Долманын түрлөрү абдан көп. Ошондой болсо да, улуттук өзгөчө лүктөр боюнча аны үч түргө бөлүп кароого болот: кавказ долмасы, түрк долмасы жана грек долмасы.
    Курамындагы азыктар:
    Эт-1,5 кг
    Картошка-1,5
    Пияз-300гр
    Осумдук майы-200гр
    Чеснок-3 баш
    5 даана сууга бышырылган жумуртка

    Жасоо ыкмасы:
    Эттин жарымын майда туурап, бири-бирине жармашканча тактайчанын устундо ургулайбыз. Андан кийин,чеснокту майда туурап,этке аралаштырабыз да экиге болунгон жумуртканы оройбуз.(этти жумуртканын сыртына жармаштырып чыгабыз,колго жармашпоо учун колду суулап алуу зарыл.)
    Шорпосуна: Эт менен картошканы кууруп алабыз (Этти кууруп жатканда, 1- 2 аш кашык ун кошуп коебуз,шорпо коюу болуусу учун)
    Андан кийин даяр болгон шорпого долманы салабыз.

    Изображение

    #8 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 06 Февраль 2014 - 20:29

    Суббота күнкүгө уйдун тилинен,карындан салат жасайын деватам.

    Изображение
    Изображение

    #9 OFFLINE   Wumida

    Wumida

      Форумчу

    • Форумчулар

    • 762 билдирүү
    • 246 Рахмат
  • Жашы:4
    • Аракети: 20 Май 2015 18:22

    Жазылган 06 Февраль 2014 - 20:35

    Просмотр сообщенияАйдося (06 Февраль 2014 - 20:29) жазган:

    Суббота күнкүгө уйдун тилинен,карындан салат жасайын деватам.

    Изображение

    Уйдун тилин кеминде 10-саатта кайнатып алам,сиз кантип бышырасыз? Рецептин жазынчы.

    #10 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 06 Февраль 2014 - 20:49

    Просмотр сообщенияWumida (06 Февраль 2014 - 20:35) жазган:

    Уйдун тилин кеминде 10-саатта кайнатып алам,сиз кантип бышырасыз? Рецептин жазынчы.
    Мен уйдун тилин акырыыын былкылдатып 3-3,5 саатта бышырам.Ошондо териси өзүле сыйрылып бөлүнүп калат.Көп бышырсаң дагы катуу болуп калат.
    Анан муздагандан кийин эле соломка кылып кесип,свежий бадыраң,сабиз бышырылган,сельдерей,уксус 3% 1 кашык,суу май,петрушка,туз,калемпир кошом да баарын аралаштырам бүттү!
    Изображение

    #11 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 06 Февраль 2014 - 20:55

    Карынды болсо,аны дагы 2-3 саат бышырып,(бул жерде тазаланган карындар),соломка туурап,сабизди теркадан өткөрүп,чеснок кошом,май,туз,калемпир кошом.Аралаштырам бүттү!

    Изображение
    Изображение

    #12 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 06 Февраль 2014 - 21:08

    "Merjimek Çorbasy" деген түрктөрдүн шорпосун  үйрөндүм жакында.Киши келгенде биринчисине ошону жасайм:
    Изображение
    Изображение

    #13 OFFLINE   Wumida

    Wumida

      Форумчу

    • Форумчулар

    • 762 билдирүү
    • 246 Рахмат
  • Жашы:4
    • Аракети: 20 Май 2015 18:22

    Жазылган 06 Февраль 2014 - 21:09

    Айдашка эже рецептин кошо жаза кетинчи. Сиздин шылтоонуз менен уйронуп алалык.

    #14 OFFLINE   eliza

    eliza

      Мега Форумчу

    • Форумчулар

    • 1 755 билдирүү
    • 570 Рахмат
  • Жашы:30
    • Аракети: 28 Авг 2016 03:08
    • Шаары -Талас

    Жазылган 08 Февраль 2014 - 04:24

    Прикрепленный файл  Фото1293.jpg   83,37К   0 Количество загрузок:
    Айдося эже ,муну карап коюнуз :P .Мындай мес болсо сразу айтыныз,очуруп туруп кайра жасайм :42:(куйукторун эске албаганда)

    Билдирүүнү өзгөрткөн eliza: 08 Февраль 2014 - 04:26

    Наадандык кылбай биздин элибизге,
    Нукура кыргыз тилде суйлойлучу.
    Намысты туу кылып кокурокко,
    Нукура форум менен гулдойлучу.

    #15 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 09 Февраль 2014 - 03:58

    Просмотр сообщенияeliza (08 Февраль 2014 - 04:24) жазган:

    Прикрепленный файл Фото1293.jpg
    Айдося эже ,муну карап коюнуз :P .Мындай мес болсо сразу айтыныз,очуруп туруп кайра жасайм :42:(куйукторун эске албаганда)

    Элиза жакшыы.Куймакты ар ким ар кандай ыкма менен жазайт.ичинде эмне начинка салдың,быштакпы же картофель пюресиби?Cода,суу кошосуңбу же сүт,ун,жумуртка элеби?
    Изображение

    #16 OFFLINE   eliza

    eliza

      Мега Форумчу

    • Форумчулар

    • 1 755 билдирүү
    • 570 Рахмат
  • Жашы:30
    • Аракети: 28 Авг 2016 03:08
    • Шаары -Талас

    Жазылган 09 Февраль 2014 - 04:10

    Просмотр сообщенияАйдося (09 Февраль 2014 - 03:58) жазган:

    Элиза жакшыы.Куймакты ар ким ар кандай ыкма менен жазайт.ичинде эмне начинка салдың,быштакпы же картофель пюресиби?Cода,суу кошосуңбу же сүт,ун,жумуртка элеби?

    Быштак,анан кичинесине малина вареньесин.Суу кошпой жасайм(кошуп жасаса болобу?),кичине сода кошом.
    Наадандык кылбай биздин элибизге,
    Нукура кыргыз тилде суйлойлучу.
    Намысты туу кылып кокурокко,
    Нукура форум менен гулдойлучу.

    #17 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 09 Февраль 2014 - 04:13

    Просмотр сообщенияWumida (06 Февраль 2014 - 21:09) жазган:

    Айдашка эже рецептин кошо жаза кетинчи. Сиздин шылтоонуз менен уйронуп алалык.

    Просмотр сообщенияWumida (06 Февраль 2014 - 21:09) жазган:

    Айдашка эже рецептин кошо жаза кетинчи. Сиздин шылтоонуз менен уйронуп алалык.

    Мержимек деген орусчага которгондо"Чечевица"экен.

    1баш пияз
    2 баш картошка
    2 аш кашык томат паста
    1 стакан кызыл чечевица
    1 чай кашык жалбыз(мята)
    2 аш кашык маргарин (кууруганга)
    туз,кызыл калемпир
    3 -4 стакан суу


    Маргаринди эритип алабыз дагы,картошка пиязды майдалап туурап кууруйбуз.Анан томат пастан,туз,калемпир кошуп жалбыздан дагы кошобуз.Жуулган чечевицаны кошуп үстүнө суу куябыз.Аябай кайнагандан кийин алдын кичирейтип коёбуз дагы,блендер менен пюре кылып эзебиз.Идиштерге куяарда лимон согун кошуп койсоңор даамдуу болот.(Түшүнксүз жазылса бир күнү скайптан  шорпо жазап көрсөтөм)

    Билдирүүнү өзгөрткөн Айдося: 09 Февраль 2014 - 04:15

    Изображение

    #18 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 09 Февраль 2014 - 04:13

    Просмотр сообщенияeliza (09 Февраль 2014 - 04:10) жазган:

    Быштак,анан кичинесине малина вареньесин.Суу кошпой жасайм(кошуп жасаса болобу?),кичине сода кошом.

    Ооба да,быштак сонун болот варенье менен.Мен дагы быштак менен көп жасайм.Фарш менен дагы жазап көрсөң пиязды майда туурап кууруп аласың
    Изображение

    #19 OFFLINE   eliza

    eliza

      Мега Форумчу

    • Форумчулар

    • 1 755 билдирүү
    • 570 Рахмат
  • Жашы:30
    • Аракети: 28 Авг 2016 03:08
    • Шаары -Талас

    Жазылган 09 Февраль 2014 - 04:23

    Просмотр сообщенияАйдося (09 Февраль 2014 - 04:13) жазган:

    Ооба да,быштак сонун болот варенье менен.Мен дагы быштак менен көп жасайм.Фарш менен дагы жазап көрсөң пиязды майда туурап кууруп аласың

    чоон рахмат,жасап кором го.Суроолорум болсо кайрылып турайын э?
    Наадандык кылбай биздин элибизге,
    Нукура кыргыз тилде суйлойлучу.
    Намысты туу кылып кокурокко,
    Нукура форум менен гулдойлучу.

    #20 OFFLINE   Айдося

    Айдося

      Эмгек сиңирген

    • Форумчулар

    • 5 805 билдирүү
    • 3047 Рахмат
  • Жашы:.
    • Аракети: 20 Апр 2017 15:40
    • Шаары -Austria

    Жазылган 10 Февраль 2014 - 04:25

    Просмотр сообщенияeliza (09 Февраль 2014 - 04:23) жазган:

    чоон рахмат,жасап кором го.Суроолорум болсо кайрылып турайын э?

    Кайрылып тур,иливой убакта :)
    Изображение

    #21 OFFLINE   Нурка

    Нурка

      Нукурачы

    • Форумчулар

    • 2 132 билдирүү
    • 791 Рахмат
  • Жашы:35
    • Аракети: 07 Май 2017 18:12
    • Шаары -Доха

    Жазылган 20 Февраль 2014 - 00:21

    Просмотр сообщенияАйдося (09 Февраль 2014 - 04:13) жазган:

    Мержимек деген орусчага которгондо"Чечевица"экен.

    1баш пияз
    2 баш картошка
    2 аш кашык томат паста
    1 стакан кызыл чечевица
    1 чай кашык жалбыз(мята)
    2 аш кашык маргарин (кууруганга)
    туз,кызыл калемпир
    3 -4 стакан суу


    Маргаринди эритип алабыз дагы,картошка пиязды майдалап туурап кууруйбуз.Анан томат пастан,туз,калемпир кошуп жалбыздан дагы кошобуз.Жуулган чечевицаны кошуп үстүнө суу куябыз.Аябай кайнагандан кийин алдын кичирейтип коёбуз дагы,блендер менен пюре кылып эзебиз.Идиштерге куяарда лимон согун кошуп койсоңор даамдуу болот.(Түшүнксүз жазылса бир күнү скайптан  шорпо жазап көрсөтөм)

    Ушул шорпону чыгынып туруп жазап көрөйүн деп жатам.Мага жакты абдан.
    Кетким келбейт ата-энемдин жанынан.
    Турмуш экен алыстаймын барынан.
    Сагынычта өтөт дагы күндөрүм.
    Кетип калсам ата-энемдин алдынан.




    Теманы окуп жаткан колдонуучулар: 0

    Колдонуучулар 0, коноктор 0, жашыруун колдонуучулар 0

    Copyright © 2013 - 2019 E-mail: salam@nukura.kg
     

    Рейтинг@Mail.ru
    Рейтинг@Mail.ru